Eigen Huis & Tuin: Maarssen

Voor Eigen Huis & Tuin mocht ik het ontwerp maken voor de nieuwe badkamer van Paul & Monica in Maarssen. Dit stel had al zo’n 33 jaar niks aan hun badkamer gedaan en was hard toe aan vernieuwing.

Nadat ik langs was geweest om de badkamer te bekijken & te meten begon ik met tekenen. Al snel besloot ik de badkamer een stukje uit te breiden, ik wilde een wandje laten verplaatsen de ruimte ernaast (het kantoor) in. Op die manier ontstond er een grote nis waar ik precies ruimte had voor een zwevend wandmeubel met 2 waskommen. Omdat deze wand helemaal nieuw geplaatst moest worden kon ik ook gelijk kiezen voor mooie inbouwkranen.

Qua kleuren wilde ik het vrij neutraal houden. De badkamer moest een chique warme hoteluitstraling krijgen. Ik koos voor een antraciet grijze vloertegel en rustige zandkleurige wandtegel. In de douche een mooie kleine wandtegel in een taupekleur. Prachtig bij elkaar, maar om de badkamer nog een extraatje te geven koos ik voor een behang achter het wasmeubel. Dit behang is speciaal voor vochtige ruimtes.

De wasmachine en droger mochten van de bewoners naar zolder, super fijn, want zo ontstond er ook in die hoek enorm veel ruimte. Ik tekende een maatwerkkast, waar 2 wasmanden in zouden passen en creëerde veel opbergruimte voor handdoeken en voorraad shampoo etc. Ook kwamen er open vakjes in de kast, zodat ik daar mooie spulletjes uit kon stallen.

In de douche tekende ik een nis, bijna over de gehele lengte van de douche. Ik koos een rookglas douchewand en deur, dit gaf de badkamer ook echt dat luxe gevoel en hierdoor heb je meer privacy tijdens het douchen. Er kwam een super-de-luxe toilet van Grohe, en als klap op de vuurpijl ook nog vloerverwarming. Een superverbouwing die in 2 weken gerealiseerd werd!

Qua styling kon ik goed slagen bij Loods5, waar ik alle accessoires en de 2 mooie ronde spiegels kocht. Ook het leuke oude krukje en de 2 houten badmatjes nam ik daar vandaan mee. 2 stralende gezichten bij de onthulling, Paul & Monica waren super blij met hun nieuwe luxe badkamer!

Fotografie: Sonja Velda