EH&T: Hoofddorp

De woonkamer van Johan & Liselotte mag helemaal anders: frisse, moderner & lichter zijn hun wensen. Na een locatiebezoek met de redactie zit ik al boordevol ideeën. In ieder geval wilde ik meer ruimte creëren dmv een fijne hoekbank ipv de 2 banken en fauteuil, en ik moest iets bedenken voor het mooie zilverwerk wat ze graag terug wilden zien in de nieuwe woonkamer.

Ik teken de ruimte in 3D en bepaal de vloer en de kleuren. Ik kies een vloerkleed uit bij Loods5 en ga deze gebruiken als verbindende factor in de ruimte. Eigenlijk heel makkelijk, alle kleuren uit dit kleed laat ik terug komen, niet alleen in de woonkamer, maar ook in de keuken. Liselotte gaf aan blij de zijn met haar groene keuken, maar toch besluit ik deze een rode tint te geven, ‘KARDOMOM’ van Histor. Wauw wat pakt deze warme kleur mooi uit! De overige muren worden heel licht grijs. Op de vloer komt een pvc in visgraat gelegd, er is vloerverwarming aanwezig, vandaar mijn keuze voor pvc.

Voor de zilveren beeldjes laat ik Thomas een kast maken, een ‘pronkkast’, een soort ondiepe vakkenkast met in het midden de beeldjes. achter plexiglas. De overige vakken teken in verschillende formaten, zodat ik er allerlei accessoires in kwijt kan, waaronder de trouwfoto van Johan & Liselotte, voor een persoonlijke touch. Ook voor de tv komt een maatwerkkast. Ik kies voor de kleur ‘RAAF’ van Histor, deze is bijna zwart. Ook de kozijnen, deuren en radiatorombouwen laat ik in deze stoere kleur schilderen.

Bij Loods5 shop ik de totale inrichting bij elkaar. Een mooie groene hoekbank, met vaste kussens, wat een wens was van de bewoners. Het besproken vloerkleed en een mooie ronde tafel met leuke luchtige stoelen eromheen. De stoelen kies ik in de kleuren van het vloerkleed. De gehele set heeft zwarte onderstellen, zodat het weer een mooie match is met de kozijnen en tv kast. Ook in de keuken komen nieuw accessoires, ik neem een leuk wandrekje en mooie zwarte fruitschaal mee.

De overige accessoires en planten maken het geheel helemaal af. De raamdecoratie bestel ik bij Hans Schoen in Haarlem, ik kies voor een beige inbetween gordijnen voor een luchtig effect, daarbij zwarte  luxaflex alleen aan de voorzijde voor de moderne touch. Ook in de keuken laat ik deze luxaflex terugkomen.

Johan & Liselotte schieten vol bij binnenkomst, ze zijn ontzettend blij met hun nieuwe woonkamer!

Fotografie: Sonja Velda