Eigen Huis & Tuin: Weesp

Voor Eigen Huis & Tuin maakte ik het ontwerp voor de slaapkamer van Ansje in Weesp.

Ansje was toe aan een nieuwe start en alles mocht anders! Ik besloot de muur tussen 2 slaapkamers door te breken, zodat de ruimte 2 keer zo groot zou worden. Omdat Ansje gastouder is, stonden er overal campingbedjes. Ik wilde haar nieuwe slaapkamer splitsen in 2 ruimtes, omdat het 2 functies zou krijgen: slaapkamer voor haar en voor de kindjes.

Door een los wandje midden in de ruimte te plaatsen ontstonden die 2 ruimtes. Ansje haar nieuwe bed kwam aan de voorzijde. Met mooi beddengoed en een nis vol mooie spulletjes ontstond er een fijne plek om lekker te kunnen ontspannen.

Aan de andere kant van het wandje kwam een prachtig behang, sidetable & spiegel. Tegen de wand tekende ik een grote maatwerk kast, in haar lievelingskleur geschilderd: zwart. De campingbedjes maakte ruimte voor een stapelbedje, in dezelfde kleur als de kastenwand geschilderd.

Naast de kast met veel bergruimte tekende ik een bureautje, zodat Ansje ook in deze ruimte aan haar administratie zou kunnen werken.

Ansje’s reactie aan het eind van de uitzending sprak boekdelen, precies zoals de gehoopt had en nu is ze helemaal klaar voor haar nieuwe start!

Fotografie: Sonja Velda