Café Nieuw Amsterdam

Voor het West Indisch Huis in Amsterdam kregen Eva van de Ven en ik samen de opdracht een nieuw leven in deze bijzonder horecagelegenheid te blazen. De nieuwe eigenaren hadden ons als gevraagd hier weer gezellig, Amsterdams cafe/restaurant van te maken.

Een half jaar voor de grote verbouwing begonnen Eva en ik met het ontwerp. Uiteraard begonnen we met het maken van moodboards, en wat heel fijn was, is dat Eva & ik hier precies dezelfde gedachte over hadden. Een oud Amsterdam’s cafe waar iedereen, jong & oud, zich welkom zou voelen, een cafe waar geen drempel zou zijn.

We veranderde de indeling, de bar kwam op een andere plek te staan en we wilde hoge en lage zitjes creëren, in dit hoge, monumentale pand. Zo kwamen er hoge bartafels, maar ook 2 fijne zithoeken met banken en vintage fauteuils.
De eyecatcher van de ruimte is de trambank van 6 meter lang, die speciaal op maat gemaakt werd. Hij is precies geworden zoals ons ontwerp, ontzettend gaaf hoe dit uitpakte in de ruimte. De lange houten bank met verlichting erboven, op de mooie marmeren vloer. Ook lieten wij een bar maken met een gigantische boekenkast erachter, allemaal gemaakt van echt oude materialen. In de vensterbank een barblad van 7 meter lang, uit een stuk.

Verder werd de ruimte gevuld met verschillende houten tafels en stoelen, we wilde het gevoel creëren dat alles met de jaren is verzameld. Ook over de verlichting werd nagedacht, we mixten prachtige nieuw lampen met oude klassiekers.

En het is gelukt! Café nieuw Amsterdam is geopend en de reacties zijn heel positief! Opdracht geslaagd!

Ga er snel een kijkje nemen & een lekker hapje eten!

Café Nieuw Amsterdam, Haarlemmerstraat 75, 1013 EL Amsterdam