Eigen Huis & Tuin: Mancave

Eigen Huis & Tuin vroeg mij een ontwerp te maken voor een mancave. Wauw, van een mooie oude schapenschuur een mancave maken, wat een te gekke opdracht! Niet alleen ik vond dit een feest om te ontwerpen, ook Thomas vond het geweldig om te maken!

Fotografie: Sonja Velda

Nadat we op lokatiebezoek waren geweest in het mooie Lunteren wist ik 1 ding al gelijk zeker: de bar moest gemaakt worden van een doorgezaagde auto, dit moest de eyecatcher van de mancave worden. Ook moest er een vloer in de schuur komen. Ik wilde hier graag een echte oude vloer voor gebruiken, en dat is gelukt, er kwam een gebruikte oude houten vloer. Ook een pooltafel mocht natuurlijk niet ontbreken.

Achterin was een opening in de muur richting toilet, hiervoor vond ik van die western klapdeurtjes op marktplaats. Voor de muren naast de deurtjes koos ik verweerd behang van Rebel Walls. De meubels, verlichting en accessoires shopte ik bij Loods5, maar ik haalde ook veel aankleding van marktplaats.

De schuur veranderde langzaam in een gezellige kroeg, met hele blije bewoners! Tot slot dronken we met z’n allen nog een biertje in de mancave en ging iedereen helemaal happy naar huis!