Eigen Huis & Tuin: Alkmaar

Voor Eigen Huis & Tuin mag ik een ontwerp maken voor de woonkamer van Boy, Mandy en hun zoontje Kay. Het stel heeft net 2 weken de sleutel van hun woning en deze is niet bepaald in hun smaak.

We gaan op lokatiebezoek met de redactie en ik bekijk de ruimte en leer het stel kennen. Ook heb ik moodboards ontvangen en zie direct wat de wensen zijn: een fris familiehuis met wat industriële en groene elementen. Ook willen ze graag een speelhoekje voor kleine Kay.

Thuis ga ik direct aan de slag: ik begin met het maken van een moodboard en begin met schetsen van een indelingsplattegrond. Er komt een maatwerk wandkast die begint met tv-meubel, dan een hoge kast met bergruimte en daarna een bankje, om ruimte te besparen in de niet al te grote woonkamer.

Het gasfornuis, afzuigkap en aanrechtblad van de keuken zijn in goede staat, ik besluit om alleen de frontjes te vervangen en mooie tegeltjes op de achterwand te plaatsten. Ook gaan de bovenkastjes eraf en komt er een nieuwe (zwarte) koelkast. Zo zie je dat een keuken niet altijd helemaal vervangen hoeft te worden, maar het ook met wat aanpassingen weer helemaal up to date is!

Ook de deur van de hal naar de woonkamer is niet meer van deze tijd. Ik kies voor voor een stalen deur met glas, zodat er ook wat meer licht de hal in komt. De kozijnen in de keuken en woonkamer worden in dezelfde kleur als de frontjes van de keuken geschilderd, in een donkergrijze tint. Daar moet natuurlijk ook mooie raamdecoratie bij om het af te maken, ik kies voor zwarte houten luxaflex aan de voorkant van de woning om zonlicht en inkijk te filteren, met daarbij beton-kleurige inbetween gordijnen.

In de woonkamer voeg de gewenste kleur groen toe, maar ook met wat roze & gouden details. Ook teken ik een speelhuisje voor Kay. Het plan wordt goed gekeurd en alles wordt voorbereid en gemaakt volgens mijn tekeningen, super leuk!

Bij Loods5 mag ik shoppen voor het gehele interieur, wat een feest want hier hebben ze natuurlijk alles! Ik kies voor een grijze velvet bank, een prachtige eettafel met 3 mooie designstoeltjes. De lampen boven de tafel zijn echte eye-catchers, door de gouden kleur. Daarbij een kar vol accessoires om de keuken, speelhoek en woonkamer perfect af te kunnen stylen, met als kers op de taart een kleurrijke bos bloemen op tafel.

Kay & Mandy kijken hun ogen uit en sturen me achteraf nog een berichtje om me te bedanken, ze zijn hartstikke blij! Missie geslaagd!:)

Fotografie: Sonja Velda