Alphen aan den Rijn

De bewoners van een dijkwoning in Alphen aan den Rijn benaderen mij omdat ze graag willen dat ik een ontwerp maak voor hun uitbouw. Deze mooie woning ligt, zoals de naam al zegt, aan een dijk, met een gigantische tuin erachter. Een kas, vuurplaats, kippen, ik keek m’n ogen uit in deze mooi tuin!

Ik ging aan de slag met het ontwerp, een grote uitbouw met bijna helemaal rondom glas, met dus uitzicht op die mooie tuin. De grootste vraag van de bewoners was: hoe delen we dit nou het best in?

In de uitbouw tekende ik een grote eettafel met een bankje en stoelen, maar ook een daybed met de rug naar de tafel zodat je uitzicht had naar de tuin, ik denk dat dit het lekkerste plekje wordt in huis! De woonkamer pakte ik ook aan, draaide de bank, tekende een groot wandmeubel voor de tv. Ik combineerde behang met geschilderde wanden en qua kleuren koos ik voor nude- & groentinten.

Ook moest er een nieuwe keuken komen, tijdens de intake hoorde ik houten frontjes vallen en ik vond dit een goed idee, donkere houten frontjes in combinatie met een lichtere vloer. Ik tekende een eiland met krukjes, zodat er weer een extra plek ontstond om te zitten. Een grote ronde fauteuil in de hoek en het was helemaal af.

De reactie was precies wat ik hoopte! Nog even wachten op alle vergunningen en dan gaan ze aan de slag met de bouw en mijn interieuradvies.

De originele buitenmuur blijft.