Woonboerderij Veghel

Je hebt opdrachten en je hebt opdrachten.. Maar toen deze aanvraag in m’n mail kwam werd ik direct razend enthousiast!

Clin & Rieke hebben 2 jaar geleden Mijdrecht verlaten voor een prachtige boerderij in Veghel. Deze boerderij ligt op een heerlijke plek en moet van onder tot boven, van binnen en buiten gerenoveerd worden. De aannemer is al volop bezig als ik langskom voor de eerste kennismaking. Clin laat mij de hele boerderij zien en ik kijk m’n ogen uit: Wat een droom moet dit zijn! Een grote woonkamer en leefkeuken met uitzicht tot aan de nok. Een trap midden in deze ruimte met een loopbrug naar de vide.

Ze vragen mij om een advies te maken voor de woonkamer en leefkeuken, toilet, vide, 2 badkamers en de ouderslaapkamer. Een grote, maar super mooie klus die ik met beide handen aangrijp.

Rieke verteld mij dat ze het allerbelangrijkst vind dat het gezellig wordt. Dit zie ik ook terug op haar Pinterest bord: vloerkleden, kroonluchters, hout, kaarsen etc.

Ik begin met het maken van een moodboard. Warm, sfeervol en je thuis voelen op deze boerderij, dat is het belangrijkst. In de woonkamer teken ik een grote u-bank met uitzicht op de haard, maar ook de mogelijkheid om naar de piano achter de bank te kijken. Vloerkleden met warme tinten en een mooie maatwerk boekenkast om de piano heen. Voor dochter Yara teken ik een leuke kinderhoek in een roestkleur. En in deze hoge ruimte vraagt natuurlijk ook een schommel komen, leuk voor jong en oud.

De keuken was al besteld, dus daar ging ik omheen werken. Een grote geleefde tafel van 4 meter met 2 mooie kroonluchters erboven. Aan deze lange tafel 2 eetkamerbankjes en 6 stoelen. Naast de keuken is nog ruimte voor 2 lekker fauteuils, met daarbij een koeienkleed, wel zo toepasselijk op de boerderij.

Beneden kies ik voor een rustige badkamer, met 3 gestucte wanden en 1 wand met goudkleurige tegels. Maar boven doe ik juist het tegenovergestelde: hier ga ik voor groene marmeren tegels, op de vloer en doorlopend op de wand. Dit in combinatie met een groen wandtegeltje en messing kranen: Hoe hotel-chique wil je het hebben! Omdat de ouderslaapkamer hier direct aangrenst zet ik dit door in deze ruimte met een mooi behang achter het bed, precies de juiste lampjes en een fauteuil in de hoek. Voor de kleding teken ik een maatwerk kast met subtiele messing greepjes.

Wekenlang ben ik bezig geweest met dit grote project, super spannend hoe ze reageren op mijn uitgebreide advies! We gaan buiten in het zonnetje zitten en bespreken wel 3 uur lang alle ideeën. Alles wordt enthousiast ontvangen en alles wordt precies zo besteld en gemaakt zoals ik had bedacht. Een droomopdracht met een reactie waar ik heel blij van wordt. Ik wens dit lieve stel heel veel geluk in hun prachtige boerderij!

 

Geef een reactie