Eigen Huis & Tuin: Pijnacker

Mette haar zolderkamer is hard toe aan een make-over. Om op haar kamer te komen moet ze eerst langs de wasrekken en dit is ze helemaal zat. Aan mij de eer om hier een ontwerp voor de maken!

Om te beginnen deel ik de zolder in 2 delen, een voorzolder met veel opbergruimte, wasmachine, droger en wasrek en daarachter het domein voor tiener Mette. Ik laat de wand iets verplaatsen Mette haar kamer is, zodat de voorzolder iets ruimer wordt. In beide gedeeltes komen prachtige Velux dakramen, die de ruimte enorm veel lichter maken.

Voor Mette teken ik een bedstee, met een matras van 140cm breed, zodat er makkelijk een vriendin kan blijven slapen. Ook komt er een bureau onder de het dakraam van muur tot muur, met 2 mooie stoelen zodat ze hier met 2 personen huiswerk kan maken. Beide gemaakt van underlayment platen, deze houtstructuur past perfect bij de frisse lichte ruimte.Een lekkere fauteuil en bankje om te chillen mogen ook niet ontbreken. Op de wand komt het waanzinnig mooie Jungle behang van May & Fay, niet alleen de print is tof, ook de pasteltinten is precies waar Mette van houdt.

Bij Loods5 vond ik een oud kastje van Van Dijk & Co, hier laat ik een wasbakje op plaatsen, want hoe cool om je eigen wastafel op je kamer te hebben. Ik stijl de kamer af met veel mooie accessoires in goud, roze en roesttinten. Veel kussens, wat planten & Ariande Grande posters (waar Mette mega fan van is) maakte deze toffe tienerkamer helemaal af!

Fotografie: Sonja Velda