Eigen Huis & Tuin: Hierden

Roland & Emmy hadden al bijna 25 jaar niks aan hun woonkamer gedaan. Ze wonen samen met hun tieners in het mooie Hierden op een woonboerderij. Toen ik de woonkamer voor het eerst zag, zag ik direct veel mogelijkheden in deze grote ruimte.

Ik bekeek de moodboards en luisterde goed naar de wensen van het gezin. Al snel besloot ik er het thema ‘Landelijk Industrieel’ aan te hangen. Een gezellige woonkamer met een stoer randje. Als eerste moest er een andere vloer komen en ik besloot de vele kozijnen zwart te laten schilderen. De wanden in een licht grijze tint en 2 muren in een vergrijsd blauw, die een stoere kalkuitstraling kregen door de speciale manier van schilderen.  Veel schilderwerk, maar alleen hiermee veranderde deze ruimte enorm.

Emmy doet veel vrijwillegerswerk voor goede doelen in Afrika. Zij knutselt hier pakketjes voor en doet dit vaak aan de keukentafel, die zich in een andere ruimte bevindt. Een grote tafel moest er zeker inkomen en de ruimte leende zich hier perfect voor, ik koos voor een ovale tafel met stoer zwart stalen onderstel. Ook wilde ze een fijne bank waar het hele gezin in zou kunnen ploffen. Bij Loods5 zag ik de perfecte hoekbank staan, zeer geschikt voor deze lange mensen.

Op de wand achter de bank maakte ik een fotocollage met foto’s van de familie en van het vrijwillegerswerk van Emmy. Op deze manier werd de woonkamer direct persoonlijk. Voor de rust koos ik voor dezelfde lijsten en alle foto’s in zwart/wit. Het stel had jaren geleden een kindje verloren, hiervoor maakte ik een speciaal plekje in een vintage wandkastje.

Ik had nog een hoekje over waar ik 2 fijne fauteuils voor uitzocht, een heerlijk plekje voor een goed boek of samen een goed glas wijn te drinken. Ook over de verlichting dacht ik na: een grote booglamp bij de bank, in de vensterbank zwart stalen lampjes, bij de fauteuils een leeslamp en een zwarte lamp boven de ovale tafel. Roland, Emmy en de kinderen waren super blij met hun nieuwe woonkamer, de oplevering was net voor de kerst, dus ze konden er heerlijk van genieten tijdens de kerstdagen!

Fotografie: Sonja Velda